Te Winkel Producties

Gerhard te Winkel, Stadsdichter van Leusden, is eigenaar van Te Winkel Producties. Met dit bedrijf organiseert hij poëzieprojecten.

In het najaar van 2016 brengt hij een video en poëzievoorstelling over het Amersfoortse Belgenmonument en vluchtelingen in de Eerste Wereldoorlog en vandaag de dag. Hij maakt dit project samen met de Brusselse dichter Philip Meersman en videokunstenaar Veronique Hogervorst op 9 november in Theater de Lieve Vrouw.

Voor dit project werkt hij samen met de gemeente Amersfoort, Archief Eemland en FASadE. ‘Met poëzie, muziek en video wil ik het verleden voelbaar en zichtbaar maken’, zegt Te Winkel, die zich op het onderwerp oorlog specialiseert.

Hij publiceerde de bundel ‘Het duister aan de andere kant, gedichten over oorlog’. Dit was voor verschillende overheden aanleiding om aan hem te vragen plekken, waar in het verleden oorlog heeft gewoed, te markeren en beleefbaar te maken met kunst.

Samen met Bettina Drion en Hans van den Pol, auteurs van de roman ‘De engel en de adelaar’, geeft hij de lezing ‘De engel en de adelaar, het duister aan de andere kant, goed en fout in de oorlog’. Deze lezing wordt 9 oktober in Kamp Amersfoort gehouden. Hij werkt nauw samen met de Bibliotheken Eemland.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *