Remco Reiding Research & Reporting

Remco Reiding (Amersfoort, 1976) is één van de initiatiefnemers en oprichters van het Platform Sporen van Oorlog in Eemland. Hij is al bijna twintig jaar als projectmanager, onderzoeker en schrijver/journalist actief in de herdenkingssector.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei, KRO’s Spoorloos, Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort en AD/Amersfoortse Courant behoren tot zijn opdrachtgevers. Reiding was geassocieerd onderzoeker van het NIOD, is ambassadeur voor de Stichting Oranjehotel en secretaris van de Stichting Russisch Ereveld.

Door jarenlang onderzoek en vele publicaties haalde Reiding het Russisch Ereveld uit de vergetelheid. Hij spoorde van tweehonderd in Leusden begraven soldaten de families op en informeerde hen over het lot van hun vermist gewaande echtgenoot, vader, broer grootvader of oom. Over zijn zoektocht schreef hij het boek Kind van het Ereveld, de inspiratiebron voor de NCRV-documentaire Dodeweg 31. Voor zijn humanitaire werk is hij geridderd door de Nederlandse autoriteiten en onderscheiden door president Poetin.

Van 2004 tot 2012 werkte Reiding als correspondent in Moskou.

Meer informatie: 06-14393859 of RemcoReiding@gmail.com