De Bibliotheek Eemland

De Bibliotheek Eemland verzorgt het openbare bibliotheekwerk in de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden en Woudenberg. Met 55.000 leden en 1,5 miljoen bezoekers aan de acht vestigingen per jaar is de Bibliotheek een brede publieksvoorziening. Behalve het beschikbaar stellen van een collectie en het geven van informatie kent de Bibliotheek veel activiteiten die bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling en een leven lang leren.

De collectie van de Bibliotheek Eemland bevat een groot aantal titels (fictie en non-fictie) die aan oorlog te linken zijn. Daarnaast beschikt zij over een collectie met specifieke titels over de regio, waarbij het onderwerp oorlog veelvuldig wordt beschreven.

In dit kader is ook de collectie van Eemlandse auteurs van belang. De Bibliotheek heeft de titels die geschreven zijn door auteurs uit de regio bij elkaar geplaatst en organiseert regelmatig lezingen, boekpresentaties en andere activiteiten met deze schrijversgroep.

Er is een stevige samenwerking tussen de Bibliotheek Eemland en Archief Eemland. Ze zijn complementair aan elkaar: de Bibliotheek heeft een collectie voor uitleen, het Archief heeft met name de bewaarfunctie.

Verder maakt de Bibliotheek Eemland deel uit van het landelijk netwerk van bibliotheken. Via dit netwerk zijn zo goed als alle titels via het onderling leenverkeer leverbaar.